A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Єрківський БДЮТ

"Криниця народної мудрості" ІІ етап

Дата: 21.04.2025 08:11
Кількість переглядів: 11

Головним святом весняного циклу є Великдень, який ми будемо відзначати 20 квітня. Великдень – це день, коли ми з глибокою вірою в серці висловлюємо слова: «Христос воскрес!» «Воскресне Україна!». Воскресіння Господнє ‒ найбільше християнське свято, яке органічно поєднує язичницькі ритуали та церковні обряди.

Вихованці та керівники гуртків Єрківського Будинку Творчості доєдналися до ІІ етапу відкритого обласного краєзнавчого калейдоскопу «Криниця народної мудрості», з метою вивчення та збереження української культури та традицій.

На Великдень завжди готували писанки та паски.

Ділимось з Вами рецептом Великодньої випічки Черкаського краю.

Інгрідієнти:

25 г живих дріжджів

300 мл молока

180 г цукру

1 яйце

160 г жовтків

700 г борошна

200 г масла

Родзинки, цукати,вишня,цедра апельсина,журавлина.

Опара:

дріжджі розчинити в теплому молоці,додати борошна щоб була консистенція густої сметани і залишити на 30 хв.

Яйця розтерти з цукром та ванільним цукром. Додати до суміші цедру апельсина. Родзинки промити,перемішати з цукатами,вишнею і журавлиною.

До опари додати яєчну суміш, сіль та решту борошна. Знову залишити на 1 год. Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на 1-1,5 год. Розкласти по формах і поставити підходити на 30 хв . Випікаємо 45-50 хв залежно від форми.

Смачного!

#ЧОЦНПВ #криниця_народної_мудрості #писанка_Черкаського_краю #позашкілля #ЧеркащинаФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень