"Криниця народної мудрості" ІІ етап
Головним святом весняного циклу є Великдень, який ми будемо відзначати 20 квітня. Великдень – це день, коли ми з глибокою вірою в серці висловлюємо слова: «Христос воскрес!» «Воскресне Україна!». Воскресіння Господнє ‒ найбільше християнське свято, яке органічно поєднує язичницькі ритуали та церковні обряди.
Вихованці та керівники гуртків Єрківського Будинку Творчості доєдналися до ІІ етапу відкритого обласного краєзнавчого калейдоскопу «Криниця народної мудрості», з метою вивчення та збереження української культури та традицій.
На Великдень завжди готували писанки та паски.
Ділимось з Вами рецептом Великодньої випічки Черкаського краю.
Інгрідієнти:
25 г живих дріжджів
300 мл молока
180 г цукру
1 яйце
160 г жовтків
700 г борошна
200 г масла
Родзинки, цукати,вишня,цедра апельсина,журавлина.
Опара:
дріжджі розчинити в теплому молоці,додати борошна щоб була консистенція густої сметани і залишити на 30 хв.
Яйця розтерти з цукром та ванільним цукром. Додати до суміші цедру апельсина. Родзинки промити,перемішати з цукатами,вишнею і журавлиною.
До опари додати яєчну суміш, сіль та решту борошна. Знову залишити на 1 год. Наприкінці додати розм’якшене масло і родзинки, дуже добре вимісити. Накрити, залишити на 1-1,5 год. Розкласти по формах і поставити підходити на 30 хв . Випікаємо 45-50 хв залежно від форми.
Смачного!
#ЧОЦНПВ #криниця_народної_мудрості #писанка_Черкаського_краю #позашкілля #Черкащина